Siirry pääsisältöön

SKS:n kirjaston kokoelmien kuvauksia

F.v Kirjallisuudentutkimuksen varastokokoelmat

Hyllyluokka F.v käsittää vanhempaa kirjallisuudentutkimusta, joka koostuu pääasiassa ennen vuotta 1970 julkaistusta ulkomaisesta tutkimuskirjallisuudesta. Toisin kuin avokokoelmien luokka F, F.v. pitää sisällään myös estetiikkaa, teatteria, elokuvaa ja lehdistöä koskevia teoksia. Luokan kirjallisuudesta 88 % on korttiluetteloitu eli Helkasta hyllyluokan aineistoa löytyy varsin niukalti.

Suomenkielistä aineistoa hyllyluokan kirjallisuudesta onkin vain 4,6 %. Suuri enemmistö kirjallisuudesta on ruotsiksi (30,10 %), saksaksi (19,8 %) ja englanniksi (11,60 %). Kooltaan luokka on melko suuri, sillä se käsittää 1615 nimekettä.

Hyllyluokan aineistosta noin 40 % on julkaistu aikavälillä 1940-1969. Niin ikään vuosisadan alkupuolella julkaistu tutkimuskirjallisuus on luokassa vahvasti edustettuna (34,8 %). 1800-luvun puolella julkaistua tutkimuskirjallisuutta, pääosin estetiikkaa, on hyllyluokassa noin kymmeneksen verran (9 %).

Luokka ei kartu ellei avokokoelmien luokasta F siirretä aineistoa tähän luokkaan. Luokka kuuluu SKS:n kirjaston varastokokoelmiin.

Saavutettavuusseloste