Korrehtuurin lukija
SKS:n kustannusvarojen hoitaja Matilda Bohm saa vuonna 1923 apulaisekseen parikymppisen Tyyne Heikkisen. Tyyne osoittautuu pian päteväksi ”korrehtuurin lukijaksi”. Hän on työteliäs, talolle omistautunut, ja lähtee lomillekin korrehtuuri kainalossa, kuten neiti Bohm muistaa sihteerille mainita. Eräänäkin kesänä Tyyne saa jäädä juoksupoika Reinon kanssa pitämään taloa pystyssä, kun neiti Bohmin on päästävä lomille.
Matilda Bohm ja hänen tunnollinen apulaisensa Tyyne Heikkinen. Konttoristit käyttivät tähän aikaan vinoja pulpetteja, joiden äärellä tekivät työtään seisten. SKS KIA, SKS:n arkisto.
Tyyne Heikkinen raportoi seuran sihteerille talon kesäisistä tapahtumista, etupäässä remonttien etenemisistä. Hän kyselee sihteeriltä kuitenkin myös neuvoja työhönsä. Kaikkea ei uskalla päästää käsistään ilman ”kunnioitetun herra sihteerin” mielipidettä. Pikkutarkaksi tunnettu tohtori Tunkelo saa vastata Längelmäeltä seuraavanlaiseenkin tiedusteluun kesällä 1925:
”Kaksolan virsisävelmäin kopioimisen olen jo aloittanut, mutta olisiko siinä täytynyt jättää joka toinen sivu tyhjäksi? Minä olen kyllä kirjoittanut joka sivulle, mutta en ole vielä paljoa sitä ennättänyt tehdä, niin että voisin sen kirjoittaa uudelleen, ellei se kelpaa näin. Jään odottamaan Tohtorin arv. vastausta.”
Tyyne muuttaa SKS:n taloon, Mariankadun päätyyn äitinsä ja sisarensa Saiman kanssa. Äiti keittää neiti Bohmille ja Tyynelle, joskus isommallekin joukolle päivittäin päiväkahvit, jotka nautitaan neiti Bohmin työpisteen takaisella sohvakalustolla.
Juhannuksena 1929 on lämmintä ja neiti Bohm raportoi sihteeri Anttilalle:
”Me olemme niin olleet häissä minä juhannusaattona ja neiti Heikkinen Juhannus päivänä. Kaunis ilma on ollut. Neiti H on ruskea ja voi hyvin.”
Kesä 1931 sen sijaan on epävakainen. Juhannuksen jälkeen tapahtuu kauheita. Neiti Bohm kirjoittaa ystävälleen Tilma Hainarille 5. heinäkuuta:
”Minun hyvä ja tarkka apulaiseni Tyyne Heikkinen muutti tuonen tuville. Oli maalla ja vilustui, sai keuhkokuumeen ja läksi pois. Pian kaikki meni, ei ollut pitkäaikaisia kärsimyksiä. Hän haudattiin 30v syntymäpäivänään ja paljon sai kukkia.”
Matilda Bohm laskee seuran seppeleen apulaisensa arkulle. Myöhemmin syksyllä Kaarle Krohn lausuu hallituksen kokouksessa Tyynelle muistosanansa ja Tyyneä kunnioitetaan seisten.
Neiti Bohmin on vaikea löytää Tyyneä vastaavaa apulaista. 1930-luvun mittaan apulaiset aina vaihtuvat.
Tyynen äiti ja sisko jäävät asumaan SKS:n taloon. He hankkivat kotiinsa talon ensimmäisen ja ainoan kovaäänisradion ja kutsuvat joka keskiviikko kello 19 vieraikseen sihteeri Anttilan jälkikasvun Lastentuntia kuuntelemaan. Heikkiset muuttavat pois vasta sodan jälkeen, jolloin heidän asuntoonsa muuttaa talon uusi vahtimestari, entinen juoksupoika Reino Rautavaara.