Siirry pääsisältöön

Opas suomalaisen kaunokirjallisuuden tiedonlähteisiin: Lastenkirjallisuus

SKS:n kirjaston lasten- ja nuortenkirjallisuuden kokoelma

Oletko kiinnostunut lasten- ja nuortenkirjallisuudesta? Haluatko vaikkapa löytää lapsuutesi suosikkikirjan uudelleen?

SKS:n kirjastossa on laaja lasten- ja nuortenkirjallisuuden kokoelma, joka tarjoaa tutkijoille merkittävän lähdeaineiston ja johon sisältyy paljon sellaisia teoksia, joita voi olla hankala löytää muista kirjastoista. Suurin osa kokoelman teoksista on lainattavissa kotiin.

Löydät meiltä kattavasti suomenkielisiä lasten ja nuorten romaaneja ja runoteoksia. Kokoelmissamme on myös valittuja kuvakirjoja.

Vuoden 1960 jälkeen julkaistu lasten- ja nuortenkirjallisuus löytyy avokokoelmiemme hyllyluokasta Re, joka sijaitsee kirjaston alemmassa kerroksessa. Vanhempaa aineistoa säilytämme varastokokoelman luokassa Re.v, ja sitä saa käyttöönsä tekemällä varauksen Helkassa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Kokoelmamme aapiset ovat varastoaineistoa ja luokassa Rd.a. Voit selata niiden viitetietoja Finnassa. Kaikkia aapisiamme ei ole luetteloitu SKS:n Finnaan, joten jos et löydä etsimääsi, kysy apua henkilökunnaltamme. Monet vanhoista aapisista löytyvät myös digitoituna Kansalliskirjaston digitaalisista palveluista ja Doria-palvelusta.

Suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden käännöksiä eri kielille on kokoelmassamme niin ikään runsaasti. Niistä löydät enemmän tietoa välilehdeltä Käännökset.

Etsi verkosta tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta

Lastenkirjallisuuden hakuteoksia

Saavutettavuusseloste