Siirry pääsisältöön

Opas suomalaisen kaunokirjallisuuden tiedonlähteisiin: Kirjailijat

Etsitkö tietoa suomalaisten kirjailijoiden elämänvaiheista ja heidän tuotannostaan? Tietoa löydät niin painetuista lähteistä, verkkolähteistä kuin arkistoaineistoistakin.

Kirjailijaelämäkerrat

SKS:n kirjaston kokoelmasta löydät kattavasti suomalaisten kirjailijoiden elämäkertoja. Kirjailijaelämäkerrat ovat luokassa Fb kirjaston pohjakerroksen kokoelmatilassa. Elämäkerrat on järjestetty hyllyyn kohdehenkilön mukaan.

Kansallisbiografia ja Biografiasampo

Etsi verkosta tietoa kirjailijoista

SKS:n arkisto: kirjallisuuden ja kulttuurihistorian arkistoaineistot

Kirjailijoihin liittyvää aineistoa löytyy myös arkistoista. SKS:n arkiston kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelmat koostuvat kirjailijoiden, kulttuurihenkilöiden, alan tutkijoiden, kansankirjoittajien sekä kirjallisten yhteisöjen ja muiden toimijoiden lahjoituksina saaduista yksityisarkistoista. Kokoelmat sisältävät muun muassa teosten käsikirjoituksia ja luonnoksia, päiväkirjoja, kirjeitä ja lehtileikkeitä.

Löydät tietoa aineistoista ja niiden hyödyntämisestä SKS:n arkiston sivuilta.

Kirjallisuuden ja kulttuurihistorian aineistojen yleisluettelo
► Yleisluettelosta voit tarkistaa esimerkiksi sen, onko arkiston kokoelmissa sinua kiinnostavan kirjailijan henkilöarkistoa.

Kirjailijahaastattelujen luettelo
► Luettelo käsittää SKS:n arkiston kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelmassa säilytettävien kirjailijoiden ja kirjallisuudentutkijoiden haastatteluja.

Kirjailijoiden digitoituja arkistoaineistoja ja tietopaketteja

Saavutettavuusseloste