Skip to main content

Helka ja SKS:n Finna uudistuvat – mikä muuttuu?

Ajankohtaista ja tulevaa

Helkan uudistus vaikuttaa SKS:n kirjaston palveluihin kesällä 2020

SKS:n kirjaston ja muiden Helka-kirjastojen tekninen palvelualusta vaihdetaan kesän 2020 aikana. 

Helka-tietokanta on kokonaan poissa käytöstä 16.7. klo 15 alkaen heinäkuun loppuun saakka. Käyttökatkon aikana et voi tehdä varauksia, lainata tai kirjautua omiin asiakastietoihisi.

 

Asiakkaan muistilista: huomioi nämä ennen 16.7. alkavaa käyttökatkoa

  • LAINAT
    • Lainojen eräpäivät on siirretty automaattisesti 12.8. saakka. Eräpäivistä ei siis tarvitse huolehtia ennen käyttökatkoa. Halutessasi voit palauttaa lainoja jo aiemmin kirjastoon (ma–pe klo 10–16) tai Mariankadun sivuoven palautuslaatikoon. Jos palautat kirjoja palautuslaatikkoon käyttökatkon aikana, ne käsitellään vasta katkon jälkeen.
  • VARAUKSET
    • Uuteen järjestelmään siirtyvät vain ne varaukset, jotka ovat jo odottamassa noutoa. Varausten teko on teknisesti mahdollista käyttökatkoon saakka, mutta katkon lähestyessä voi olla hyvä idea jättää varaaminen elokuulle. Jos sinulla on varauksia aineistoihin, joita tiedät tarvitsevasi vielä heinäkuun jälkeenkin, niiden tiedot kannattaa ottaa nyt ylös. Voit tehdä varaukset uudelleen elokuun alussa.
  • TALLENNETUT VIITTEET JA HAUT
    • SKS:n Finnaan omalle asiakastilille tallennetut viitteet ja haut katoavat. Ne kannattaa ottaa talteen tämän ohjeen mukaisesti 16.7. mennessä.


Uusi Helka ja SKS:n Finna

Elokuussa lainoihin ja varauksiin liittyvä verkkoasiointi siirtyy uuteen Helkaan. Omiin tietoihin kirjaudutaan sähköpostiosoitteella tai Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Lainausautomaattia varten tarvittava PIN-koodi täytyy asettaa uudelleen ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

SKS:n Finnasta löytyvät myös jatkossa SKS:n kirjaston painetut ja elektroniset aineistot. Palvelu ei välttämättä ole normaalisti käytössä heti elokuun alusta. Seuraa SKS:n Finnan yläosan poikkeustiedotteita.