Skip to main content

SKS:n kirjasto poikkeusaikana

SKS:n kirjaston palvelut poikkeusaikana

SKS:n kirjastossa on mahdollisuus pika-asiointiin 18.5. lähtien

SKS:n kirjastossa voit asioida pikaisesti ja omatoimisesti maanantaista 18.5. lähtien toukokuun loppuun saakka. Pika-asiointi on avoinna ma–pe klo 10–16 (21.–22.5. suljettu).

Kirjastoon on rajattu pika-asioimisalue, jossa voit lainata ja palauttaa kirjoja. Sinun tulee kuitenkin varata tarvitsemasi kirjat etukäteen. Voit tehdä varauksen sähköpostitse (kirjasto@finlit.fi). Varastoaineistoon voit tehdä myös varastotilauksen SKS:n Finnassa normaaliin tapaan.

Jotta lainaus onnistuu, varmista etukäteen, että kirjastomaksujesi määrä ei ylitä lainakieltorajaa (15 €) ja että muistat Helka-korttisi PIN-koodin. Voit tarkistaa tietosi kirjautumalla sisään SKS:n Finnassa.

Pika-asiointiaikana tarjolla ei ole kasvokkaista asiakas- ja tietopalvelua, pääsyä avokokoelmiin tai työskentelypaikkoja, asiakaspäätteitä ja kopiokonetta.

Pyrimme edelleen pitämään kiinni niin asiakkaidemme kuin henkilökuntammekin turvallisuudesta, joten toivomme, että noudatat asioidessasi tämänhetkisiä ohjeita ja suosituksia: tule rauhassa, seuraa opasteita ja muista turvaetäisyydet sekä käsi- ja yskimishygienia.

Palvelemme myös verkossa

  • Kysy-palvelussa
  • Kysy SKS:lta tai anna palautetta. Voit kysyä kirjallisuudesta ja kansanperinteestä sekä laajemminkin kulttuurista, tutkimuksesta ja kulttuuriperinnöstä SKS:n asiantuntijoilta.
  • Jos tietopalvelukysymykseen vastaamiseen tarvitaan painettuja aineistoja, vastaukseen voi tulla viivettä.
  • Chatissa arkisin toimistoaikaan. Chat-palvelun kautta voi lähettää myös offline-viestejä. Löydät chatin tämän oppaan ja SKS:n Finnan oikeasta alakulmasta.
  • Sähköpostitse kirjasto@finlit.fi
  • Puhelimitse 02 0113 1272.

Lainojen hoitaminen poikkeusaikana

  • Uusinnat: SKS:n kirjastosta lainaamasi aineisto on automaattisesti uusittu erääntymään 12.8. Voit tarkastella omaa lainatilannettasi kirjautumalla SKS:n Finnaan.
  • Myöhästymismaksut: Myöhästymismaksuja ei kerry poikkeustilanteen aikana. Aiemmin kertyneet myöhästymismaksut voit maksaa verkkomaksuna Finnassa.
  • Palautukset: Voit palauttaa kirjoja Mariankadun puoleisen sivuoven vieressä olevaan palautuslaatikkoon. Laatikko tyhjennetään päivittäin.
  • Varaukset: Noudettavaksi saapuneisiin varauksiin tulee viimeiseksi noutopäiväksi 19.8. Sama päivä muutetaan viimeiseksi noutopäiväksi myös kirjastossa noutoa odottaviin varauksiin. Jos haluat peruuttaa varauksen, voit tehdä sen SKS:n Finnassa tai ottamalla meihin yhteyttä.