Siirry pääsisältöön

RefWorks-opas: Viitteiden siirto muista palveluista

Voit siirtää RefWorksiin viitteitä myös monista tietokannoista tai esimerkiksi selaimen Save to RefWorks -painikkeella.

Viitteiden siirto tietokannoista

RefWorksiin pystyt siirtämään viitteitä useista tunnetuista kansainvälisistä ja kotimaisista tietokannoista. Tämän yleisohjeen avulla siirto onnistuu useimmista tietokannoista.

1. Valitse tietokannan hakutuloksesta haluamasi viite tai viitteet ja klikkaa (tietokannasta riippuen) RefWorks-viennin linkkiä, esim.

  • RefWorks-vienti
  • Viitteidenhallinta - RefWorks-vienti
  • Tallenna tai lähetä valitut tietueet / Export - RefWorks
  • Download Record into RefWorks Direct Export Tool
  • Direct Export to RefWorks
  • RefWorks Direct Export

Jos RefWorksiin siirtoa osoittavaa vaihtoehtoa ei ole tietokannassa erikseen näkyvillä, se löytyy klikkaamalla tulostus/tallennus/vienti-painiketta (save, export, download, display, export citation, export option tms.).

2. Tämän jälkeen eri tietokannoissa valitaan vielä erilaisia tarkempia määrityksiä liittyen viitteiden siirtoon.

3. RefWorksin kirjautumissivu saattaa tässä vaiheessa avautua uuteen ikkunaan. Kirjaudu sisään RefWorksiin, jos et vielä ollut kirjautuneena . Sinulta saatetaan myös kysyä, haluatko viedä viitteen uuteen vai vanhaan RefWorksiin.

4. Kun viite on viety onnistuneesti RefWorksiin, saat ilmoituksen Import Complete. Klikkaa OK, niin näet Last Imported -kansion sisällön. Tietokannoista tuodut viitteet menevät aina Last Imported -kansioon.

5. Viitettä klikkaamalla saat viitteen tarkat tiedot ruudun oikeaan reunaan avautuvaan kehykseen. Tuoduista viitteistä on aina hyvä tarkistaa, että ne ovat siirtyneet kokonaan ja virheettömästi. Esim. Google Scholarista viitteet saattavat siirtyä epätäydellisesti. Toistaiseksi RefWorks ei myöskään osaa tunnistaa skandinaavisia kirjaimia, vaan ne on lisättävä viitteeseen manuaalisesti.

6. Mikäli viitteessä on korjattavaa, tai haluat lisätä omia merkintöjä, pääset muokkaustilaan klikkaamalla kynä-kuvaketta ruudun oikeassa reunassa.

Viitteiden lisääminen RefWorks-palvelussa

Voit lisätä viitteitä RefWorksiin myös manuaalisesti suoraan RefWorks-palvelussa:

1. Klikkaa ylävalikon +-kuvaketta (Add a reference) ja valitse Create new reference.

2. Syötä viitetiedot oikealle avautuvaan lomakkeeseen.

Viitteiden siirto selaimen Save to RefWorks -painikkeella

Voit tallentaa viitteen miltä tahansa nettisivulta tai sivulla olevasta dokumentista RefWorksiin Save to RefWorks -painikkeen avulla.

Asenna painike selaimeesi RefWorksin Tools-sivulta. Klikkaa Install Save to RefWorks. Raahaa avautuvalta sivulta löytyvä Save to RefWorks -painike selaimesi suosikeihin.

Jos Save to RefWorks -painike ei toimi oikein Internet Explorer -selaimessa, kokeile muita selaimia.

PDF-tiedostosta

Voit lisätä viitteitä RefWorksiin myös tuomalla RefWorksiin pdf-tiedoston omalta tietokoneeltasi: klikkaa ylävalikon +-kuvaketta ja valitse Upload document.

Viitteiden siirto vanhasta RefWorksista

Oletko käyttänyt RefWorksin vanhaa versiota ja haluat siirtää viitteet uuteen? Paina ylävalikon +-kuvaketta. Valitse Import references, RefWorks ja Authorize. Syötä avautuvaan ikkunaan vanhan RefWorksin tunnuksesi, ja saat tuotua viitteesi uuteen RefWorksiin.

Saavutettavuusseloste